pátek 13. listopadu 2015

...fofr jablečný II.


Na přání vkládám:). Nový fofr jablečný. 
Protože ten první je dost oblíbený.
Tenhle je taky rychlý. A dobrý.


200 g bílého jogurtu
1 vejce
100 g cukru kurpice
100 ml oleje
půl prášku do pečiva (já dávám z vinného kamene)
200 g polohrubé mouky
dvě lžíce jablečné mouky (tu jsem vynechala)
šťáva a kůra z citronu
 Forma velká - asi 28 cm

Drobenka:
40 g cukru
50 g polohrubé mouky
lžička skořice

Umícháme dohladka těsto z jogurtu, jednoho vejce, z cukru, oleje a mouky.
Velkou formu vyložíme peč. papírem nebo vymastíme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto rozetřeme do formy. Posypeme strouhanými jablky smíchanými se lžíci citronové kůry.
(Já ještě do jablek přidávám citronovou šťávu).
 K jablkům přidám spařené hrozinky (nebo namočené v rumu).
Nakonec nasypeme drobenku.
Pečeme asi 40 min. na 180 stupňů.


Fofrupečený po dnešním obědě, před odchodem do Sokola.
Protože páteční kafíčko bez dortíku, to u nás nejde. 

 Recept je podle Evy ze Svatojánu.
Druhý díl kuchařky byl hned vyprodaný. Ježíšek čeká na dotisk:).

7 komentářů:

  1. Hned zítra vyzkouším, protože ten první je u nás taky hit! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No tak ... už asi abych přijela :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzkoušen. Místo jogurtu jsem dala smetanu, kterou jsme měla. byl výborná. Díky za recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Evi! Já asi brzy udělám repete. Taky nám moc chutnal:).

      Vymazat
  4. Díky za tip..teda...zprostředkovaně kamarádce Aničce...napsala mi na FB a poslala odkaz."zrovna jde do trouby" a já nemohla zůstat pozadu... :-D takže..díky, je výborný! :-))

    OdpovědětVymazat