Tenhle je taky rychlý. A dobrý.
200 g bílého jogurtu
1 vejce
100 g cukru kurpice
100 ml oleje
půl prášku do pečiva (já dávám z vinného kamene)
200 g polohrubé mouky
dvě lžíce jablečné mouky (tu jsem vynechala)
šťáva a kůra z citronu
Forma velká - asi 28 cm
Drobenka:
40 g cukru
50 g polohrubé mouky
lžička skořice
Umícháme dohladka těsto z jogurtu, jednoho vejce, z cukru, oleje a mouky.
Velkou formu vyložíme peč. papírem nebo vymastíme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto rozetřeme do formy. Posypeme strouhanými jablky smíchanými se lžíci citronové kůry.
(Já ještě do jablek přidávám citronovou šťávu).
K jablkům přidám spařené hrozinky (nebo namočené v rumu).
Nakonec nasypeme drobenku.
Pečeme asi 40 min. na 180 stupňů.
Fofrupečený po dnešním obědě, před odchodem do Sokola.
Protože páteční kafíčko bez dortíku, to u nás nejde.
Recept je podle Evy ze Svatojánu.
Druhý díl kuchařky byl hned vyprodaný. Ježíšek čeká na dotisk:).
Hned zítra vyzkouším, protože ten první je u nás taky hit! :-)
OdpovědětVymazatA chutnal? :)
VymazatNo tak ... už asi abych přijela :-D
OdpovědětVymazatNo to teda! Ať už jsi tu teta :))!!!
VymazatVyzkoušen. Místo jogurtu jsem dala smetanu, kterou jsme měla. byl výborná. Díky za recept.
OdpovědětVymazatDíky Evi! Já asi brzy udělám repete. Taky nám moc chutnal:).
VymazatDíky za tip..teda...zprostředkovaně kamarádce Aničce...napsala mi na FB a poslala odkaz."zrovna jde do trouby" a já nemohla zůstat pozadu... :-D takže..díky, je výborný! :-))
OdpovědětVymazat