Někdy:).
Ale i zdravé může být
překvapivě moc dobré.
Křupavý dortík s jablečnou náplní.
Od Evy Francové ze Svatojánu.
Z její druhé kuchařky. Která je stejně dobrá, jako ta první.
Navíc je v ní mnoho veganských receptů. I tento...
Z její druhé kuchařky. Která je stejně dobrá, jako ta první.
Navíc je v ní mnoho veganských receptů. I tento...
Těsto:
100 g ovesných vloček
100 g hladké mouky
50 g mandlí
špetka soli
80 g třtinového cukru
1 lžička skořice
80 g oleje
Náplň:
1 kg jablek
1 citron
1 vanilkový cukr
3 lžíce Portského
1 lžíce solamylu
Z mletých vloček, hladké mouky, mandlí, špetky soli,
třtinového cukru, skořice a oleje prohněteme drobivé těsto.
Těsto vytlačíme do dortové formy (vymaštěné, nebo pečícím papírem vyložené).
A pečeme na 170 stupňů půl hodiny.
Asi 1 kg jablek oloupeme, nakrájíme nadrobno,
dáme do kastrolu, přidáme šťávu z citronu, vanilkový cukr,
tři lžíce portského vína a podusíme.
V trošce vody rozmícháme solamyl, vlijeme do jablek
a krátce povaříme.
Jablečnou náplň rozprostřeme na předpečený korpus,
necháme odležet do druhého dne.
My se Skřítkovou pekly včera dopoledne.
Odležení jsme nevydrželi. Odpoledne jsme se do něj pustili.
Mňam, vypadá skvěle a věřím, že i skvěle chutná. Hezký den A.
OdpovědětVymazatPodle mě chutná ještě líp, než vypadá:).
VymazatMáte to krásně nafoceny. Do hrnecku jsem se díky vašim fotkam zamilovala a dnes jsem dva na kapučíno u Soni objednala :-)
OdpovědětVymazatDobře děláte!
VymazatMy jich máme hned šest.
Velké, menší a ještě menší:).
vyskúšam :)
OdpovědětVymazatU nás už nezbylo.
VymazatAle určitě brzo zopakuju:).