Už tu dlouho nebylo žádné pečení:).
Tak jeden letní. Příjemně kyselý.
Ještě lepší s čerstvě ušlehanou šlehačkou.
Podle Crustycorner.
Limetkový dortík
300 g rozdrobených celozrnných sušenek (Bebe)
60 g cukru (použila
jsem třtinový, v receptu nebylo uvedeno jaký)
5 lžic másla (pokud se
bude drobit moc, tak přidat máslo)
1 plechovka Salka
lžíce vanilkového
extraktu
1 vajíčko
250 ml limetkové šťávy (asi ze 6 ks)
kůra z jedné limetky
(bio, pozor, jen zelenou část, bílá je hořká)
- já dala bio citronovou kůru a taky to šlo:)
limetky na ozdobení
šlehačka (33 %) vyšlehaná s 3 lžícemi cukru
"Drobenkovou" směs másla se sušenkami a cukrem udusáme za pomocí nějaké sklenky s rovným dnem do kulaté koláčové formy (dno vyložíme pečícím papírem, boky vymazat).
"Drobenkovou" směs másla se sušenkami a cukrem udusáme za pomocí nějaké sklenky s rovným dnem do kulaté koláčové formy (dno vyložíme pečícím papírem, boky vymazat).
Deset minut pečeme na 200 stupňů dozlatova a necháme
zchladnout.
V míse smícháme za pomocí metličky Salko a vajíčko,
přimícháme šťávu z limetek a
kůru.
Směs
zlehka vylijeme na korpus a necháme péct na 170 C,
na střední příčce
trouby asi 15 až 20 minut (střed koláče by měl být lehce ztuhlý).
Po vytažení z trouby a vychladnutí dáme do lednice
na min. dvě hodiny, nejlépe přes noc.
Podáváme s ušlehanou šlehačkou,
ozdobené plátkem limetky.
Vypadá moc lákavě, jako všechno Vaše pečení...Nedávno jsem podle Vás dělala cheesecake a byl výborný. Moc díky za Váš blog!
OdpovědětVymazatMarti, vypadá krásně :-) určitě ho zkusím.
OdpovědětVymazatDortík vypadá velmi lákavě, hned bych si dala:)
OdpovědětVymazatCo njedrříve vyzkouším . Krásný víkend,
Petra