středa 2. března 2011

Cantina escolar

Po několika dnech vyhánění bacilů jsem se rozhodla vyjít dnes ven. Ráno jsme si byli s Honzou a Verčou objednat obědy v místní školní jídelně. Žlutá mašinka funguje dobře :), jen jsme pořádně nerozuměli tomu, co si objednáváme. Naštěství víme, že franco je kuře a peixes je ryba...

Zašli jsme do místního informačního centra pro letáček kulturních akcí na měsíc březen, ale ještě není vydaný, máme to zkusit za pár dní. Nabrali jsme si nějaké mapy, informační letáky a dozvěděli jsme se, že tuto sobotu místní turisti na výlet nejedou, až 12. března, škoda..chtěli jsme vědět něco o parku Montesinho, tak nás odkázali do dalšího informačního, přímo určeného pro přírodní park.

V informačním středisku Montesinho se nám věnovala paní, která neuměla anglicky, ale domluvili jsme se s ní německy. První, co nám řekla bylo, že když chceme do hor a nemáme auto, tak máme problém (to jsme už věděli :(...). Koupili jsme si mapu za 2 Eura s vyznačenými turistickými cestami (snad budou vyznačené i v reálu) a vzali si několik informačních letáčků.

Oběd! Byla jsem nadšená...za 2.80 E obrovská porce ryby, s rýží, hranolky, houskou, polévkou, zeleninou, vodou, jogurtem...Po dlouhé době pořádné maso :). Jen jsme si museli vystát asi hodinovou frontu, protože zrovna dnes byl ve škole den otevřených dveří a všichni budoucí zájemci o studium asi museli dostat oběd zdarma, jinak si ten nával nedokážeme vysvětlit :).






...tak a je to :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat