Kladdka.
Něco tak dobrého a zároveň tak strašně jednoduchého
a rychlého jsem dlouho nepekla!
100
g másla
225 g cukru krystal
2
velká vejce
60 g hladké mouky
4 polévkové lžíce kakaa (nejlépe Holandského)
1
lžička vanilkového cukru
špetka soli
špetka soli
cukr
moučka na posypání
šlehačka (čerstvě ušlehaná)
Předehřát troubu na 175 stupňů. V hrnci
rozpusit máslo, odstavtit z plotny a nechat mírně vychladnout. Vmíchat
cukr, vejce a zamíchat. Přidat vše ostatní a opět zamíchat.
Těsto nalít do vymazané dortové formy (s peč. papírem) o průměru 22 cm.
Péct jen 20 min., dort by měl být upečený na
okrajích a ne úplně propečený uprostřed.
Nechat vychladnout. Pak posypat moučkovým cukrem.
A servírujte s vyšlehanou šlehačkou.
Recept je od Děvčete u plotny.
A jak píše ,,Se šlehačkou je všechno lepší." /"Allt är bättre med grädde."
Těším se, až vyzkousím další švédské dobroty:).
Martinko,
OdpovědětVymazatkoukám, že jsme naladěny stejně čokoládově ;-)
Já mám právě rozdělané Pařížské kostky a ta šlehačka tam také bude;-)
Díky za další recept, příště vyzkouším!
Už peču jen tady uvedený cheescake a čokoládový dort :-)
Krásný slunečný víkend!
Práve som šla skontrolovať u Teba recept na kávový podľa Maryny a tu je už nový. Ešteže je to samý cukor, tomu ako nezdravému momentálne odolám :-)
OdpovědětVymazatNo ten vypadá úžasně!
OdpovědětVymazatHmm, skvělá inspirace pro nadcházející víkend :-) Díky!
OdpovědětVymazatTohle mi už nedělej. Já tu jásala nad konečně řádně vytuněnou třenou bábovkou s rozinkama a čokoládo-smetano-medovou polevou (dlouho jsem hledala ten pravej recept pro moji kameninovou formu) a pak vidím tohle! S mojí čokoúchylkou mám asi nejsilnější Pavlovův reflex ze všech fotek u Tebe. Nevím jestli víc z dortu, z tý šlehačky nebo z toho kafe...!
OdpovědětVymazatTak příště...;-)
.....já tomu pečení moc nedám, naštěstí mám úžasnou sousedku a občas mi dá ochutnat...tenhle jsem náhodou i jedla, je úúúúžasný....
OdpovědětVymazatAsi zítra vyzkouším, sbíhají se mi sliny :-)
OdpovědětVymazat