pátek 26. srpna 2016

...


Kulatím se pěkně.
Skřítek (nebo Skřítková?) si moc nestěžuje.
Snad se tam má dobře, v tom břuchu. Rychle nám to spolu utíká.
 Je to vlastně už skoro půl roku, co jen polehávám a doufám...

Chtěla jsem psát o tom, jak jsou některý ty chvilky krušný.
Jak je těžký Skřítky a domácnost řídit z gauče. Jak těžko se leží,
když na mě leze hnízdění, bříšku vadí i chvilka háčkování a já nedám
ani špinavý prádlo do pračky. Jak těžký chvílema je udržet si hlavu chladnou
a nehroutit se...Jak mě překvapily reakce okolí. Od bližších i cizích.
Při tom co je nenormálního na tom mít tři děti?!
Ale nějak mi o tom psát nejde...

Protože většinu toho času mi je vlastně moc hezky.
Věřím, že to dobře dopadne.
A že Skřítek počká na svůj čas.
Vždyť nám už začíná 8. měsíc.

Ráda bych poděkovala Vám všem, kdo na nás myslíte.
A že Vás není málo. Je to obrovská podpora.


37 komentářů:

  1. Marti, drž se! Taky jsem zažila mnoho pohledů a mnoho obočí nahoru, když jsme čekali 3. dítě (navíc už tak brzy!!!). Nejstaršímu bylo teprve čerstvých 5, když se benjamin narodil a prostřední 2 a kousek. Zvykli si - všichni! A nám je krásně a neměnila bych! M.

    OdpovědětVymazat
  2. Reakce okolí mě nikdy nepřestanou překvapovat. Ať čekáš, co čekáš nebo kolikáté čekáš - vždycky se najde někdo, kdo si rýpne nebo pronese nevhodnou poznámku. Přitom těhotná žena je na tyhle řeči tak citlivá!
    Moc Ti to sluší, Marti... teď už je to za pár a věřím, že vše bude v pořádku, když jste to takto krásně zmákli až sem! Bříško máš krásně maličkaté!

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné odpoledne,
    určitě už se skříteček těší na tak bezva rodinu.Moc Vám to sluší,
    ať to dobře dopadne a už to čekání uteče.Moc příjemný blog.
    Hezký víkend.
    Renča

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, u nás doma se pomalu plánuje další do party. A reakce okolí? Děs běs. Rozhodli jsme se, že až přijde další loupežník, tak ho budeme hooodně dlouho tajit. Mrzí mě to už teď. A přitom mi přijde, že tři děti je ještě takový "normál". Alespoň já znám plno pěti členných rodin. Hlavu vzhůru. Jste krásní, skvělí a hrozně moc vám fandím! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, VYDRŽAŤ !!! už to máte skoro za pár, já vím, že to musí být těžké s dvěma dětmi vydržet jen posedávat a polehávat, ale bude to stát za to a máte skvělého muže, který vám pomáhá, jak jste psala, až bude skříteček na světě, budete ještě ráda vzpomínat na to v uvozovkách polehávání. Mějte se moc hezky, přeji krásný víkend. Lenka

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, na reakce okolí se vykašlete, i když je to těžké a užívejte si rodinku. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Martinko moje 💕já pořád myslím:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Martinko, je fajn mít velkou rodinu. Vím o čem mluvím, mám 4 děti v rozpětí 18 let. Na genetice na nás koukali pomalu jako na unikát, mít tolik dětí s jedním manželem. Reakce okolí také ne vždy pozitivní, ale co, my si to vybrali a neměnili bysme. Přeji moc moc zdravíčka! Lucie

    OdpovědětVymazat
  9. taky moc držím, tři děti jsou pecka, to teprve začína ta pravá společnost :-) tak ať to do termínu spolu v klidu vydržíte :-) první i druhé dítě jsme pohlaví věděli a u třetího to bylo překvapení a bylo to to nejlepší, to těšení se a pak to odhalení, ach :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Mam pocit, ze v okoli je cim dal tim vice rodin se tremi detmi a je to bezva, drzim pesti a Skritkovi vzkazuji, ze ma bezva harem a vytribeny vkus;-). M.

    OdpovědětVymazat
  11. Martinko jsi úžasná! Zvládnete to až do konce a bříško mám pocit, že mám snad větší (a to jsem teprv v pátém :D). Moc ti to sluší a já chtěla vždycky tři.. tak uvidíme :). Řeči okolí jsem taky těžko nesla (u nás zase nemilé reakce na krátkou dobu po prvním).

    OdpovědětVymazat
  12. Marti krásně se kulatíte :) Brzo bude tady..tři krásný děti :).

    Chytré řeči okolí tu budou pořád, no taky si na ně nezvyknu...hlavně u tchýně..jo mám to štěstí :D

    pa M.

    OdpovědětVymazat
  13. Marti, držte se a z řečí v okolí si nic nedělejte! :) Já znám několik maminek, které by rády i to třetí dítko, bohužel už jim ale není dopřáno... užívejte poslední měsíce a držím Vám moc pěsti! :)
    Peťka :)

    OdpovědětVymazat
  14. stará liška mazaná27. srpna 2016 v 17:31

    nááááhodou, já se na malý liščátko těším....
    :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Ty jsi šikovná!! Takový krásný domeček jsi s mimi postavila! 😉 Na lidi nehled, je potreba tu nasi spolecnost trochu obrousit a vychovat, ze (velka) rodina je to nej! Modlime dal a vy hezky budujte.

    OdpovědětVymazat
  16. Zdravím,
    Krásný a obohacující blog:) Reakce okolí znám:))) Už jsem si zvykla, že na mě občas lidi koukaji, když jdu se čtyřmi dětmi. Také jsem dvě těhotenství proležela. A v 8. měs. už jsem jásala. Držím palce, s důvěrou v Boží moc určitě vše dobře dopadne. Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Markéto, i já vždy koukám, ale obdivně! Čekáme druhé miminko, bojím se, jak vše budeme zvládat, a proto poslední dobou často koukám a obdivuji!

      Vymazat
  17. To je tak krásné... Před rokem se narodila mé kamarádce dcerka, v termínu a ikdyž od 14.tt musela ležet a těhotenství bylo velmi rizikové, tak vše dobře dopadlo. Stala jsem se svědkem zázraku a skrze Váš blog se jím stávám zase... Hodně sil do posledního měsíce...

    OdpovědětVymazat
  18. Marti, moc na tebe myslím a posílám objetí....

    OdpovědětVymazat
  19. Jejej, ja si na vlastni kuzi overuji, ze tri deti je teda peknej mazec. Ale PEKNEJ v dobrem slova smyslu. Jak tady jiz nekdo psal, vnimam kolem sebe cim dal vice rodin se tremi detmi. A nas postreh z dovolene v zahranici - frci deti ctyri!!! Takze v pohode, jste proste moderni rodina! Takovy skandinavsky design :)
    Vas blog je muj nejoblibenejsi, dekuji za Vase sdileni. Neni snadne jit s kuzi na trh.
    Srdecne zdravim! Tereza

    OdpovědětVymazat
  20. Martino, posílám taky jedno povzbuzení, ten finiš je náročný, ale to dáte! Hodně sil a hlavně radosti... nenechte se otrávit hloupými řečmi.

    OdpovědětVymazat
  21. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  22. Velká rodina je krásná a pokud vy máte odvahu do toho jít, držím pěsti :) moc ráda bych měla taky víc dětí, ale vzhledem ke svému věku už to asi neuskutečním...
    Každopádně mám kolem sebe spoustu těhotných kamarádek a je to super... na ně všechny i na Tebe často myslím... Držte se, to už zvládnete ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Také máme hodně dětí. Ptají se, zda jsou všechny moje, také zda s jedním mužem, pokud si povídáme o něco déle. Tuhle se prý jedna bývalá spolužačka lekla, zda nejsem těhotná!Asi jsou děti strašidla. Přeji hodně štěstí na chytré lidi a hlavně hodně zdraví. Jo a té spolužačce jsem řekla, že jsem jenom tlustá a mám kýlu.Příště budu říkat, že kradu míče!Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám :) Mám 4 děti a i cizí lidi se mě ptají, zda jsou všechny moje a s jedním mužem... Zpočátku mě to zaskočilo, pak jsem to ale přičetla na vrub jejich neomalenosti a jsem ráda, že jich mám tolik. Je to velké požehnání.

      Vymazat
    2. ..k trom bielym deťom pribudol tmavý syn-odpovedali si sami s kým to mám...a rodičia, tí nás zavrhli.

      Vymazat
    3. Mě se taky ptali- jestli je mám s jedním mužem- jestli jsme v nějaké sektě- dlouho jsem se skoro styděla říct- že mám 4 děti..až s časem jsem zjistila, že je nás matek velkých rodin kupodivu docela hodně- a pak se to najednou ani nevím proč změnilo- a od té doby už jsem na sebe, rodinu, mého jednoho muže a děti hrdá- ano je nás hodně a je to krásné!!! Simi

      Vymazat
  24. Též na Vás všechny vzpomínám...a těším se už také na třetí (a pak třeba další) dá-li Pán. (i když doufám, že s trochou pauzy po druhém, ale nemůžeme všechno plánovat :-))...Reakce okolí na rodiny s třemi a více dětmi mě děsí! vždyť už jenom z demografického hlediska je logické, že pokud mají všichni jen 2, tak nahrazují jen rodiče (a to ne všichni mají děti) a tak bychom pomalu vymřeli...někdo to musí zachránit :).Díky, že jste se do toho pustili :-). Anička

    OdpovědětVymazat
  25. Jsem toho názoru, že pokud někdo děti chce (jakýkoli počet) a řádně je vychová, proč ne. Já mám děti dvě a je to pro mě akorát. Kdyby se každý staral o sebe, bylo by o každého postaráno. Nenechte se znechutit. Pro mě pořád platí přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno, nesuď a nebudeš souzen. Myslete na dítě, je to vaše rozhodnutí a nikomu do toho nic není. Pořád mě udivuje, jak si někdo dovoluje někomu vnucovat své představy o způsobu života. Hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  26. Mně řekla tchýně u druhého těhotenství:děcka, vy jste se snad zblázníli, kdo vás bude živit?! Oba jsme a manželem pracovali. Když jsem o dítě přišla, tak ať jsem ráda, budu mít víc času na prvorozeného. U čtvrtého diťete to byla "hanba, ostuda a neštěstí" a když se ukázalo, že hned po narození půjde malá na operaci srdce, tak ať TO dám pryč, protože žití a postiženým děckem je očistec. Je nás doma pět,fronta na WC a věčně prázdná lednička, auto nemáme, k moři ani na hory nejezdíme, ale MÁME SE! Kdyby zdraví dovolilo, tehdy, bylo by nás víc. Denně dekuju Bohu za děti a může. Hodně síly do dalších dnů. Ana

    OdpovědětVymazat
  27. I my máme doma tři skřítky a je tu veselo. A v dnešní době my to ani zase tak divné nepřipadá. Vždyť jen v mém (podotýkám, že nevěřícím) okolí je po třech dětech hned několik rodin.
    Tak ať se i vám dobře daří a "trojka" i maminka jsou v nejlepším pořádku. Držím vám palce! Káťa

    OdpovědětVymazat
  28. Juuu, to je krása, taktéž se už těším, až tohle zažiju :) já nemám ještě ani jednoho skřítka :) přeji Vám oběma, ať se mátě čile k světu a ať jste oba zdraví :)

    OdpovědětVymazat
  29. Milá Martinko,
    sleduju Váš blog delší dobu ikdyž nepravidelně. Moc Vám fandím. Přeju ať je Vám krásně a už to „doklepete” ten měsíc v pořádku do dobrého konce/začátku.
    Držím palce. Na poznámky druhých nedejte, je to život celé Vaší rodiny. Nikdo druhý ho za Vás neodžije. Mějte se krásně a „naodpočívejte” se co to dá do zásoby.
    Krásný den VeronikA

    OdpovědětVymazat
  30. Moc se mi Váš blog líbí a moc Vám fandím! Skříteček at vydrží v břuchu co nejdéle a Vy se držte, opatrujte a nechte svým mužem hýčkat !!! Bude to vše OK a budete ještě krásnější, milá rodinka! Krásné září, osmý měsíc a jen to nej... Marcela

    OdpovědětVymazat
  31. Jeden z nejkrásněších blogů co znám.. žádné plýtké povídání, má to zde svou duši. Věřím, že vše bude v pořádku a malá skřítková - či malý skřítek :-) je pod Boží ochranou. Když jsem čekala dnes již téměř dvouletou Štěpánku, bylo klučíkovi osm let a já měla stejně jako vy, nařízen přísný klidový režim.. léto v plném proudu a máma v posteli. Nebylo to jednoduché, pocity jak na horské dráze, ale modlitby pomohly, a to nejen mé, ale lidí mi blízkých a dokonce i mi neznámých :-) Dcerka se nakonec - jakoby na truc všem strašidelným prognózám o předčasném porodu - narodila ve 41tt :-) to už jsem vysílala modlitby za její narození :-D stálo to za to, je tu snámi, je to velká radost. A za čas, se budete radovat stejně tak ;-) Hodně sil a víry!

    OdpovědětVymazat
  32. Martinko děti jsou nejvíc. Ty vy sama nejlépe víte a proto je chcete. Jste mladá a moudrá :-) taky si myslím že je budete umět dobře vychovat a proto byste jich měla mít co nejvíc !!!! :-) krásné dny Hanka

    OdpovědětVymazat