...jáhlová kaše k obědu. Mlýnek od maminky. Stará forma na máslo od babičky.
Svatá Terezička na stěně a z procházky anděl u našeho kostela. (Svatý Jan se před pár lety přestěhoval na své původní místo na náves a anděl na podzim přiletěl ze hřbitova).
250 g jáhel
1 litr mléka
50 g másla
špetka soli
jablíčko
rozinky v rumu
skořicový cukr
Jáhly třikrát převaříme v horké vodě. Do kastrolku dáme studené mléko, do něj jáhly, máslo, špetku soli - mícháme a vaříme. Jablko nakrájíme na kostičky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme skořicový cukr a rozinky. Je to dobré a zdravé!
Pokaždé když kaši vařím si vzpomenu na fortelnou Drncovou v pohádce Lotrando a Zubejda :).
Rozinky v rumu, to může kojící žena?:-)
OdpovědětVymazatProč ne. Alkohol se při vaření vypaří. ;-)
VymazatMarti, lahodné fotky. Hned jsem dostala chuť. Mléčné kaše jsou u nás oblíbené.
Menší než malé množství je povoleno :) a tohle bylo jen pár kapek.
VymazatJáhlová kaše je výborná, taky dělám. Krásné fotky!
OdpovědětVymazatDěkuji, od Tebe mě to obzvlášť těší :)!
Vymazat