úterý 29. března 2011

Pingo

Dnes ráno nás probudilo sluníčko, ale bohužel nevydrželo dlouho...Sportovně jsme se oblíkly a vyrazily do školy a těšily se na střílení z luku. Ale od devíti do jedný hodiny nám učitel Miguel pouštěl jen videa, jak stříleli z luku na loňském sportovním pobytu a ukazoval nám internetové stránky. Nechápu tu jejich výuku...čekala jsem třeba nějakou teorii, ale celé dopoledne si pouštět video...Nakonec si šel každý před školu vystřelit, ale my s Evičkou jsme musely letět zařizovat internetový přístup do školního systému, vytisknout si práci ke konzultaci, koupit si skripta na Portugalštinu...a jelikož tu všichni ctí polední siestu, tak to šlo docela obtížně. Ale už jsme zvyklé :-)...Při čekání jsem si dala opět Pingo - viz. fotka. Je fakt roztomilé :) a vynikající! Chci ho domů.
Stihly jsme si zajít na oběd. Byl losos na Portském víně (ve školní jídelně!!!) s hranolkama a s rýží. K tomu zase výborná polívka, spoustu salátu...Dáváme si teď oběd dohromady a ta obrovská porce je pro nás akorát.
Odpoledne konzultace na Gerontologii, příští týden budeme prezentovat před třídou, o čem chceme psát naši závěrečnou práci. Pak nám jedna hodina odpadla, ale na ní stejně jen sedíme jak trubky, ničemu nerozumíme a učitelka neumí ani trochu anglicky, takže ani nevíme, jakou máme psát práci. Dnes jsme byly kvůli tomu za naším koordinátorem Luisem, ale prý tam chodit musíme...Večer Portugalština, ta ve škole je pěkně nudná...minulou hodinu jsme jen zpívali nějakou jejich národní píseň, dnes dokonce i nějaký cvičení z učebnice, kterou jsme si museli všichni za 6 Euro koupit.
Jinak nestíháme nic, jdeme vypracovávat státnicové otázky...a pijeme k tomu zázvorovej vývar se medem a citronem - jako prevence před tímhle počasím a zimou na bytě :-(...

...maličké "Pingo" do dlaně...
aneb malý portugalský zázrak :)...

Losos na Portském víně ve školní jídelně...

Žádné komentáře:

Okomentovat