čtvrtek 8. srpna 2013

...prasečinka malinová

 S dozrávajícími malinami jsem se na tohohle fešáka fakt těšila! A opravdu nezklamal.

 Velká porce čokolády dole, cheesecaková vrstva uprostřed. 
A nahoře místo třešničky na dortu malina se smetanou.

 Je to symfonie. I když trochu kalorická prasečinka.
Ale chuťové pohárky plesají:).


  1. Brownies
200g kvalitní tmavé čokolády, nalámané
200g másla (pokojové teploty)
200g moučkového cukru
3 vejce
110g hladké mouky
2. Cheesecake
400g krémového sýra
120g moučkového cukru
½ lžičky vanilkového extraktu
2 vejce
3. Smetanová vrstva
300 ml smetany ke šlehání
65 g moučkového cukru
(ztužovač smetany)
cca 150g malin, plus další na ozdobu (čerstvé, nebo mražené)

Nejprve předehřejte troubu na 170°C.
Nalámanou čokoládu dejte do mísy, míchejte a rozpusťte nad hrncem s vařící vodou (miska by se neměla dotýkat vody v hrnci) a nechte trochu zchladnout.
Máslo s cukrem mixujte ve větší míse, až se dobře spojí. Po jednom přidávejte vejce, až se každé úplně zapracuje do těsta. Po částech přisypávejte mouku a chvíli míchejte, až bude těsto hladké a nakonec přilijte čokoládu a dobře promíchejte. Vznikne vám velmi husté těsto, které naneste do formy vyložené pečícím papírem a uhlaďte nožem.
Krémový sýr, cukr a vanilkový extrakt míchejte ve větší míse, až budou všechny ingredience spojené do hladké směsi, po jednom přidávejte vejce a nakonec ještě chvíli mixujte, aby byla tvarohová vrstva nadýchanější. Nalijte na brownies vrstvu a uhlaďte nožem.
Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut, až bude tvarohová vrstva pevná na dotek a tmavší po stranách, ale stále světlá uprostřed. Nechte ve formě úplně vychladnout a nejlépe přes noc uložte do lednice.
Pár hodin před podáváním vyšlehejte smetanu s cukrem dotuha (můžete přidat ztužovač). Maliny naskládejte na tvarohovou vrstvu, pokryjte šlehačkou, uhlaďte a navrch přidejte ještě pár celých malin.
Recept z cakedays.blog. cz odtud.
Nebo si na něj zajděte v Londýně do Hummingbird bakery.

6 komentářů:

  1. Krásný podnos a v kombinaci s malinovou dobrotou je jedinečný... hmm.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Podnos je moc krásný. A koláč, mňam, asi bych ho snědla celý. Vypadá úžasně. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepší je spodní vrstva :)

    OdpovědětVymazat
  4. líbí se mi jaks ho nafotila
    voní až sem, a vypadá opravdu lahodně!!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. děvčata....já ochutnala, to se nedá popsat...to se musí zažít...
    Martínko - díky
    a Lado - taky díky:-))))

    OdpovědětVymazat
  6. Nechápu, že mi tento blog unikl! Teď nevím, jestli se mám pustit nejdřív do koňa, do indiánského obleku nebo do malinového fešáka. Asi nejdřív toho koňa, to hyjééé celý den by se mi docela hodilo, abycho mohla dočíst knížku. PARÁDA!

    OdpovědětVymazat