sobota 31. srpna 2013

...olivovotymiánová a slaninovosýrová

Focaccia
390 g hladké mouky
2 lžičky soli
7 g instantního droždí
1 lžíce olivového oleje + na potření
černé olivy+rozmarýn /nebo/ zelené olivy+tymián /nebo/ sýr+slanina
hrubší mořská sůl

Hladkou mouku nasypat do mísy, přidat sůl, droždí. Promíchat a doprostřed udělat důlek.

Do důlku nalít 300 ml vlažné vody a olivový olej. Vše promíchat. Větší mísu vymazat olejem, doprostřed dát těsto a hodinu nechat kynout na teplém místě.

Těsto rukama roztlačit do většího kola. Ozdobit - olivy, bylinky...Potřít olejem a posypat solí.
Při teplotě 200 stupňů péct 30 min. dozlatova.

K vínu je to dokonalé!
Recept je ze srpnového Alberta v kuchyni.

A ještě musím připomenout. 
Alespoň o důvod víc těšit se na září...

6 komentářů:

  1. ... já ji peču "bez příchutí" jen slanou. Ale ta tvoje vypadá božsky a musím ji taky vyzkoušet.
    měj se pěkně Věrka

    p.s. díky za Ditu - píšu si do diáře :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Draha syroovko, diky tobe mam kucharku DityP. doma, Alberta sleduji na tabletu a varim a pecu .... uz i sousedi me zadaji, abych jim nic nenosila :o)
    Foccacia vypada bajecne !!!

    OdpovědětVymazat
  3. kdo neochutnal - neuvěří......
    a já už to ochutnala...fakt skvělý!

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá dobře:-), zítra ji zkusím také, díky za recept. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  5. Neznám a zkusím. Díky za tip, už mám chuť:)

    OdpovědětVymazat
  6. Neznám a zkusím. Díky za tip, už mám chuť:)

    OdpovědětVymazat