Pro milovníky čokolády.
Chutná fantasticky. Čokoládově:).
Na dort:
250 g másla
100 g čokolády na vaření
150 g kvalitní tmavé čokolády
150 g kvalitní tmavé čokolády
2 hrnky cukru
1 hrnek horké vody
2 lžíce instantní kávy
2 vejce zlehka našlehaná
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
¼ hrnku kakaového prášku
Na polevu:
100 g čokolády na vaření
100 g kvalitní tmavé čokolády
100 g kvalitní tmavé čokolády
½ hrnku šlehačky
Předehřát troubu na 160°C.
Smíchat máslo, čokoládu, cukr, horkou vodu a instantní kávu v kastrůlku. Dát na velmi mírný oheň a za stálého míchání nechat čokoládu rozpustit a míchat tak dlouho až je směs hladká. Nechat vychladnout 10 minut. Přendat do mísy. Přidat vejce, našlehat je ručním či jiným elektrickým šlehačem.
Nakonec přidat k našlehanému přesátou mouku s práškem do pečiva a kakaovým práškem a dobře promíchat.
Směs dát do vymazané a papírem na pečení vyložené (23cm).
Péct asi 45 min. (tak dlouho až je dort pečený - střed dortu je pružný po doteku prstu). Nechat vychladnout 10 minut ještě ve formě a pak přendeat na mřížky ke kompletnímu zchladnutí. Dort zůstane uvnitř mazlavý „zablácený“.
Na polevu smíchat čokoládu a šlehačku v misce a nechat rozpustit v horké lázni za neustálého míchání tak, aby vše bylo velmi hladké. (Může se taky dát šlehačka na oheň v kastrůlku, nechat přijít k bodu varu, odstavit z ohně a přidat do ní čokoládu v kouscích a za míchání nechat rozpustit a míchat až je hmota hladká.)
Nechat zchladit v lednici asi 20–30 minut. A pak rozetřít na dort ze stran i navrch. A je to:).
Péťo, díky Ti za recept!
Smíchat máslo, čokoládu, cukr, horkou vodu a instantní kávu v kastrůlku. Dát na velmi mírný oheň a za stálého míchání nechat čokoládu rozpustit a míchat tak dlouho až je směs hladká. Nechat vychladnout 10 minut. Přendat do mísy. Přidat vejce, našlehat je ručním či jiným elektrickým šlehačem.
Nakonec přidat k našlehanému přesátou mouku s práškem do pečiva a kakaovým práškem a dobře promíchat.
Směs dát do vymazané a papírem na pečení vyložené (23cm).
Péct asi 45 min. (tak dlouho až je dort pečený - střed dortu je pružný po doteku prstu). Nechat vychladnout 10 minut ještě ve formě a pak přendeat na mřížky ke kompletnímu zchladnutí. Dort zůstane uvnitř mazlavý „zablácený“.
Na polevu smíchat čokoládu a šlehačku v misce a nechat rozpustit v horké lázni za neustálého míchání tak, aby vše bylo velmi hladké. (Může se taky dát šlehačka na oheň v kastrůlku, nechat přijít k bodu varu, odstavit z ohně a přidat do ní čokoládu v kouscích a za míchání nechat rozpustit a míchat až je hmota hladká.)
Nechat zchladit v lednici asi 20–30 minut. A pak rozetřít na dort ze stran i navrch. A je to:).
Péťo, díky Ti za recept!
Martinko, jednou ho zkusím! Ne pro sebe, ale Milý čokoládu miluje. A já miluju jeho:-)
OdpovědětVymazatDíky za tip!
:)
VymazatA ještě mu navrch dej čerstvě ušlehaný kopec šlehačky a bude Tě milovat ještě víc!
Martinko,
OdpovědětVymazatpekla jsem včera pro blogérky a je opravdu echt Nej čokoládovější :-)
Ještě se chystám na ten tvůj cheescake ;-)